Aat Booij nieuwe hoofdtrainer vrouwenselectie Victoria boys voor seizoen 2021-2022

14 april 2021 11:45


Aat Booij uit Apeldoorn is komend seizoen hoofdtrainer van onze vrouwenselectie. Aat is in het bezit van het TC 3 diploma en is inmiddels zo’n 10 jaar met zeer veel plezier werkzaam in het vrouwenvoetbal.

Zijn eerste actieve kennismaking met het vrouwenvoetbal was bij VV Albatros in Ugchelen. Daar was hij 2 jaar verantwoordelijk voor de training en de coaching van het 1ste vrouwenteam. Vervolgens is hij naar SC Klarenbeek overgestapt, waar hij het laatste jaar assistent-trainer was van het 1ste vrouwenteam. Aansluitend heeft Aat de overstap gemaakt naar het 1ste vrouwenteam bij FC RDC uit Deventer. Op dit moment is hij voor het 2e jaar verantwoordelijk voor de vrouwenselectie bij sv Achterveld. Omdat ik het zeer belangrijk vind om meisjes/vrouwenvoetbal actief te promoten en te stimuleren, ben ik ook 2 jaar trainer geweest van de regioselectie Deventer en omstreken. Hier krijgen talenten uit de brede regio Deventer onder leiding van gediplomeerde trainers extra trainingen, wedstrijden en toernooien aangeboden naast de trainingen en wedstrijden bij hun eigen club. Vaak speelden we dan tegen KNVB selectieteams wat supergaaf was.

Aat is geboren in Den Haag, verhuisde naar Rotterdam en Dordrecht en is nu dus woonachtig in Apeldoorn. Hij is getrouwd met Judith en samen hebben ze 2 kinderen, zoon Robin en dochter Jessica.

Aat, leuk je even te spreken!

Wat doe je voor de kost?

In het dagelijks leven ben ik Marketing Manager bij ASSA ABLOY Nederland en geef ik leiding aan een fijn Marketing- en Communicatieteam van 4 collega’s. ASSA ABLOY bestaat nu ruim 25 jaar en wereldwijd werken er 48.000 medewerkers. In Nederland voert ASSA ABLOY onder andere de merken LIPS, Nemef en Yale. Het is een drukke baan, maar al jaren perfect te combineren met mijn grote passie voetbal.

Bij welke clubs heb jezelf gevoetbald?

In de jeugd heb ik gespeeld bij DMC in Dordrecht en bij WSV in Apeldoorn. Bij WSV heb ik ook vele jaren bij de senioren gevoetbald en daar ook afgesloten bij de veteranen. De laatste jaren richt ik me volledig op het trainen en coachen.

Wat was je positie in het elftal?

Ik speelde laatste man, voorstopper en centrale middenvelder.

Wat verwacht je aan te treffen bij de vrouwen van Victoria boys?

Een gemotiveerde groep meiden die ernaar uitkijkt om weer eens een volledig seizoen corona-vrij te voetballen, prestaties te leveren en veel plezier met elkaar te maken.

Wat wil je bereiken bij Victoria boys?

Ik wil werken aan een eerlijke en heldere communicatie en aan (zelf)vertrouwen bij individuele speelsters en het team. Duidelijke afspraken met elkaar maken, elkaar stimuleren en individuele aandacht geven is essentieel en vormt samen met (zelf)vertrouwen de basis voor succes. Zelfvertrouwen zorgt er namelijk voor dat individuele speelsters meer geloof hebben in eigen kunnen, betere keuzes maken, zich meer inspannen en langer blijven proberen. Dit zorgt er dan weer voor dat ze beter presteren, waardoor het zelfvertrouwen weer toeneemt. Zelfvertrouwen speelt daarom in mijn ogen een sleutelrol bij succes.

Wat is je 1e indruk van Victoria boys?

Ik ben terecht gekomen bij een hechte club, een vriendenclub waar gezamenlijk iets bereiken een grote kracht vormt. Ik ben positief ontvangen door José, Arno, Roy en Inge en heb een leuke kennismaking gehad met deze drijvende krachten achter het vrouwenvoetbal bij Victoria boys. Ook heb ik een zeer positief gesprek gehad met en een kleine afvaardiging van de speelsters (Gabriëlle en Meggy) tijdens de sollicitatiegesprekken. Bij Victoria boys worden de handen uit de mouwen gestoken en wordt vrouwenvoetbal serieus genomen.

Zou je tot slot nog wat willen zeggen?

Ik kijk uit naar de 1e kennismaking met alle meiden uit de vrouwenselectie op zondag 11 april. ( sec: Deze heeft inmiddels plaatsgevonden en was een succes ) Daar mogen ze me het hemd van het lijf vragen en zal ik een proeftraining verzorgen. Wat misschien wel leuk is om te vertellen is dat ook mijn broer Ferry een grote rol speelt bij de trainingen en coaching. We zijn een op elkaar ingespeeld team en doordat we met z’n tweeën zijn hebben we meer tijd om individueel met speelsters of met linies te trainen. Roy Achtereekte als teamleider daar dan bij, dus dat komt helemaal goed. Ik hoop dat we een sportief en gezellig seizoen gaan krijgen waarin iedere speelster kan groeien en waar ruimte is voor ieders talenten, maar ook ieders eigenaardigheden. Naast individuele kwaliteiten moet het samenwerken onze kracht worden. We zullen het echt samen moeten doen! Mijn motto is al jaren: Strong alone, unstoppable together! Ik heb er het volste vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan draaien.

En oh ja, mochten er nog geïnteresseerde voetbalsters in Apeldoorn en omgeving zijn die graag eens kennismaken met Victoria boys. Doe me even een telefoontje (06-53677321) of WhatsApp bericht en ik neem contact met je op!

Aat, bedankt voor het interview, welkom bij onze vereniging en we wensen je veel plezier en veel succes!

aadbooij.jpg

Delen

Lees meer over:
Aat Booij Victoria Boys Vrouwenvoetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!