1 juni 1945 - Jubileum Victoria Boys - 1 juni 2020

1 juni 1945 - Jubileum Victoria Boys - 1 juni 2020

1 juni 2020 11:00


Beste sportvrienden,

Zoals jullie weten is 1 Juni een bijzondere dag voor onze vereniging.
In de feestvreugde van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog werd op 01 juni 1945 de voetbalvereniging Victoria Boys opgericht als fusieclub tussen de verenigingen Ratti en Orion.

En wat is er in die 75 jaar veel gebeurd: verhuizingen voordat we onze definitieve stek aan de Berghuizerweg vonden, de bouw van een eigen clubhuis door de leden, oprichting van dames- en gehandicapten-voetbal, een kunstgrasveld en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En nog steeds zijn we een bloeiende vereniging met ruim 700 leden. Eén ding is constant gebleven in onze club: een enorme saamhorigheid en gevoel van verbondenheid met de club. Dat merk je niet alleen op het voetbalveld, maar ook daarbuiten. Zelfs in de privésfeer zie je hoe leden elkaar hartverwarmend helpen als er moeilijke tijden zijn. En er zijn vele vriendschappen en relaties voortgekomen uit de contacten tussen onze leden. Zo zie je dat onze vereniging meer is dan een plek om te voetballen. En zo hoort het ook.

WhatsApp_Image_2020-06-01_at_10.06.20.jpegWhatsApp_Image_2020-06-01_at_10.06.20.jpeg WhatsApp_Image_2020-06-01_at_10.06.20.jpegWhatsApp_Image_2020-06-01_at_10.06.20.jpeg

Al met al meer dan genoeg reden om onze verjaardag samen te vieren. Maar helaas gaat dat in deze tijd van Corona-beperkingen niet. De jubileum-commissie had een draaiboek gereed voor een uitgebreid programma in het weekend van 5, 6 en 7 juni. Voor jong en oud waren allerlei activiteiten gepland op de zaterdag, in de middag en avond een voetbalprogramma en een feestavond. Ook op de zondag was een bruisend programma gepland met wedstrijden tussen Oud en Jeugdig, waarvoor zich al 10-tallen reünisten hadden aangemeld. Maar we laten ons niet uit het veld slaan, we kopiëren het programma gewoon naar het weekend van 4, 5 en 6 juni 2021. Reserveer dat weekend alvast in je agenda!

 

Ondertussen hopen we dat de Corona-beperkingen snel voorbij zijn en we weer kunnen voetballen en bij elkaar komen in de kantine. Diverse vrijwilligers zijn in de weer om de club daarvoor klaar te stomen. Ook dat typeert Victoria Boys: we geven niet op en gaan met goede moed werken aan onze toekomst. Bij die blik op de toekomst past wel een overpeinzing. Een gezonde voetbalclub moet minimaal de volgende drie zaken op orde hebben: voldoende voetballende leden, voldoende geld en voldoende vrijwilligers. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dat op orde te hebben en te houden. Zo werkt een vereniging nu eenmaal. Immers, het gaat nu eenmaal allemaal niet vanzelf. Dus laten we onze gezamenlijke schouders eronder blijven zetten om de volgende verjaardagen van onze club te kunnen blijven bijschrijven. Zo maken we van elk seizoen een feestje.

 

We wensen jullie ondanks alle tegenwind van de laatste maanden een heel fijne en gezonde zomer toe, met veel zon maar af en toe ook een portie regen voor onze natuur. En we hopen jullie weer snel op onze club te ontmoeten in een dan hopelijk nog meer ontspannen en vrije atmosfeer.

 

Met sportieve groet,

 

De jubileum-commissie en het bestuur 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!