G1 op weg naar de titel?

Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 5 punten op de nummer twee kon vandaag de beslissing vallen in de G-competitie. Het lot (ook wel bekend als de KNVB) had bepaald dat de laatste twee wedstrijden beiden tegen de nummer twee zou zijn. Eerst een uitduel en volgende week dus thuis.

De snelle rekenaars weten nu dus dat we vandaag (of volgende week) aan een gelijkspel voldoende hebben om ons officieel tot kampioen te kunnen laten kronen.
Dus was het vanochtend iets over achten al een ietwat gespannen boel bij de G-mannen. Het vertrek stond voor 8:15 gepland en de reis zou ons brengen naar het fraaie dorp Wijhe via een al even fraaie tocht waarbij je je soms in het buitenland waande. Begrijpelijkerwijs hadden de spelers daar vandaag geen oog voor. De focus van hen lag volledig bij de wedstrijd.

Probleem was echter wel dat onze vaste keeper vandaag andere bezigheden had waardoor we met een debutant op doel de wedstrijd moesten gaan beginnen.
Na een korte en intensieve warming-up klonk iets voor tien het beginsignaal en iets over tien uur stonden we al met 0 - 1 voor. Het was onze doelpuntenmachine Niels die resoluut raak schoot na een vlotte aanval. Een mooie opsteker en we bleven het doel van Wijhe onder vuur nemen met afstandsschoten alsook met fraai combinatievoetbal. Zoals het echter vaak gaat valt het doelpunt dan aan de andere kant. 1 - 1 was voor ons ook genoeg maar geheel volgens onze filosofie gingen we weer vol op de aanval. We wilden het hier in Wijhe, in het hol van de leeuw, afmaken. Dus nog maar een tandje erbij, de druk nog verder opgevoerd tot het moment dat de tegenstander zou bezwijken. Een tactiek die lukte door een kanonskogel van Dimitri en een schuiver van onze eigen Frenkie (ook wel bekend als David).

Kortom, de rust werd ingegaan met een 1 - 3 voorsprong. We hebben deze week gezien dat een voorsprong niet alles is dus in de rust de mannen nog maar eens extra verteld dat we er nog niet waren en dat Wijhe wel zou gaan stormen. Precies dat kwam ook uit, Wijhe nam het initiatief en was van plan de schade te herstellen. Onze gelegenheids-keeper Stefan was echter een grote sta in de weg en samen met Roy en Joey was onze verdediging schier onpasseerbaar.
Ook werd nog weer eens duidelijk dat een sterke bank mede het succes bepaalt want Wendy en Erik waren als invallers zeer nuttig en maakten het de verdedigers van Wijhe onmogelijk om op te bouwen. Wendy liep het kunstgras eruit, ze zijn nog bezig om de schade te herstellen!

Geheel op eigen wijze voetbalden we onder de druk uit en binnen no-time liep de score uit naar 1 -6 dankzij treffers van Dimitri, Santino en de ijzersterk spelende Melvin. Dat we vlak voor tijd nog een doelpunt moesten incasseren was leuk voor de tegenstander, het bracht ons niet in de war en dus kon na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten.

19 gespeeld, 16 gewonnen, 2 gelijk, 1 verloren, dik 100 goals gemaakt en een doelsaldo van +96. De feiten spreken voor zich.

We are the champions!!

Met dank aan alle spelers van Victoria-Boys G1, alle supporters, onze stagiares op de training, Hans Hazes en Jan Hedel maar vooral HuuB Verduyn. Zonder Huub zou er geen G-team zijn dus alle credits gaan naar hem!!!!!

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!