Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Dames 30+ goes Achterhoek!

24 november 2019 12:15

Na het spelen en winnen van hun wedstrijden in Duitsland was het afgelopen vrijdag weer tijd voor de dames van 30+ om te voetballen bij Warnsveldse Boys. Deze club organiseerde een Achterhoeks avondje voor 30+ damesteams en 45+ herenteams.

Dit betekende drie wedstrijden van 20 minuten spelen met als afscheid gezelligheid met alcohol vrij bier, borrelnootjes en chips in de kantine.

Waar teammanager Marissa eerder in deze week vol in de speelsters zat, bleken de kaarten vrijdag wat anders te liggen. Door kleine kwetsuren opgelopen in Duitsland, thuis of in de wedstrijd van dames 3, werd er met maar 7 speelsters en de teammanager afgereisd naar Warnsveld.

De eerste wedstrijd was gelijk tegen Warnsveldse Boys. Door twee snelle uitbraken door Victoria Boys met goals van Chantal en Ti Ta Nicoliena Tovenaar, raakte Warnsveld aardig van de leg en lukte het hen niet om de aansluitingstreffer te maken. Pas in de 18e minuut frommelde de spits van Warnsveld de bal in het doel. 2-1 en dit was tevens de eindstand.

Wedstrijd nummer 2 werd gespeeld tegen Eerbeekse Boys. In eerste instantie leek het een 0-0 wedstrijd te worden, maar geef Ti Ta Nicoliena Tovenaar niet de gelegenheid om te scoren, want die benut ze. 1-0 voor VB. Eerbeekse boys drong nog aan, maar door enkele reddingen van gelegenheidskeeper Sabrina en de verdediging bleef het 1-0. Daarna begon Victoria Boys weer aan te dringen en werd het de dolle vijf minuten van Miranda Kers alias “Wokkie”. Deze dame is tien weken geleden bevallen van haar zoontje, maar liep de verdediging van Eerbeek er drie keer uit en bij de laatste poging trof ze doel, 2-0 voor Victoria Boys.

De laatste wedstrijd was tegen FC Zutphen. Deze ploeg had ook beide wedstrijden gewonnen en is een oude bekende van de dames. Over deze wedstrijd kunnen we zeer kort zijn, het was een typische 0-0 wedstrijd. Het was de laatste wedstrijd, de nevel hing over het kunstgrasveld van Warnsveld, de oude botjes en spiertjes van de dames waren inmiddels verkleumd en er was nog maar een krappe minuut te spelen. Sabrina – weer terug als speelster- werd aangespeeld en sprintte op haar laatste krachten richting Zutphens doel, schoot de bal richting goal en ineens was daar Wokkie, die op geheel eigen, Wokkeriaanse wijze, 1-0 maakte. Einde wedstrijd en de beker was weer eens voor Victoria Boys 30+.

Aankomende vrijdag spelen de dames de laatste wedstrijd van de najaarsreeks bij RKHVV.