Nieuwsbrief: Nieuwe bestuursleden, trainer H1 en hekwerk veld 1

26 februari 2021 12:00


Beste Victorianen,

Hopelijk zijn jullie en al jullie naasten allemaal gezond en fit. Dat is en blijft het belangrijkste, ondanks dat we natuurlijk met spijt vaststellen dat we voorlopig nog niet voetballen.

Het is weer hoog tijd om jullie een update over jullie club te sturen. Er is namelijk veel gebeurd, sommige dingen staan immers nooit stil.

Allereerst onze kantine. Jullie zijn via berichten en foto’s op de hoogte gehouden van de giga-opknapbeurt. Met dank aan vele vrijwilligers en ook alle donateurs en leden die een bijdrage hebben geleverd. Het is echt heel mooi geworden en we popelen om jullie in deze prachtige kantine te ontvangen. De vele positieve reacties op social media getuigen van het goede werk dat is geleverd. Hoewel er nog af en toe donaties binnen druppelen, kijken we nu al met trots naar het bedrag van € 9.451,50 dat nu is gedoneerd. Een geweldige mooi teken van verbondenheid met de club. Voorlopig laten we de crowdfunding-pagina op onze website nog even open staan, voor diegenen die nog willen bijdragen.

Nieuwe hoofdtrainers. Zoals jullie weten gaan we het nieuwe seizoen van start met twee nieuwe trainers voor onze eerste teams. Bij de heren hebben we afgelopen maand Daniel Branco de Sousa gecontracteerd. Daniel is inmiddels al volop in gesprek met de spelers om het nieuwe seizoen met een vliegende start te kunnen beginnen. Goed bezig. Voor Vrouwen-1 zijn gesprekken gaande met enkele sollicitanten. Hopelijk komen we ook daar snel tot een overeenkomst.

75-jarig jubileum. Door alle Corona-maatregelen lijkt het uitgestelde 75-jarig jubileum in het eerste weekend van juni 2021 ook onder druk te staan. Er is een uitgebreid draaiboek opgesteld, waaruit we ook eventueel een aantal deelactiviteiten kunnen laten plaatsvinden. Zodra meer duidelijkheid is over de Corona maatregelen zullen we hier samen met de jubileumcommissie een beslissing over nemen en jullie informeren. Het zit in het vat en verzuurt niet.

Onze accommodatie. Naast het vele dagelijks onderhoud aan onze accommodatie, waar ook de Passerel een flinke steen bijdraagt om alles netjes te houden – waar een compliment voor op z’n plaats is – zijn er ook enkele structurele zaken aan de orde. Jullie hebben ook in de media kunnen zien hoe de das op ons eerste veld heeft huisgehouden. Uit overleg met diverse instanties is er een duidelijk advies gekomen: eerst een goed hek plaatsen achter veld 1 om de das buiten de deur te houden en dan het veld herstellen – liefst voordat het groeiseizoen begint. Daar is helaas geen andere keus. We zitten nu eenmaal in een natuurgebied waar deze beschermde dieren de vrije loop hebben.Er zijn offertes aangevraagd bij vier bedrijven voor een degelijk hek dat goed wordt ingegraven. Zo’n hekwerk is een rib uit ons lijf. We hebben het over een investering van ruim € 13.000 exclusief de subsidies die we hopen te ontvangen. Gelukkig kunnen we dit hekwerk nog met kunst en vliegwerk in onze begroting afdekken. Daarbij mogen we ons gelukkig prijzen dat jullie als lid ook in deze barre tijden aan de club verbonden blijven. Dat is de kurk waar de club op drijft. Het plan is dat met ongeveer acht weken het hekwerk er staat. Dan kan veld 1 worden hersteld en hebben we hopelijk na een paar maanden weer een mooie, bespeelbare grasmat.
Daarnaast zijn enkele offertes opgevraagd voor het reguliere onderhoud van onze velden, omdat het contract met GroenWerkXL afliep. Daarbij is tevens gekeken naar het herstel van veld 1. Het bestuur heeft afgelopen week over al deze offertes een knoop doorgehakt. Daarbij zetten we meteen acties uit voor de mogelijke subsidies en sponsoractiviteiten.

Uitbreiding bestuur. Ten slotte goed nieuws over het bestuur. Waar we enkele jaren met een erg krappe bezetting zaten, zijn we blij dat Jerry Schaake, Charles van Mierlo en Arno van ’t Noordende het bestuur willen versterken. Geweldig, dit getuigt van clubliefde. Chapeau en van harte welkom. Totdat we hun aanstelling in een ALV kunnen vastleggen, zullen zij als adspirant-bestuurslid het bestuur bijstaan met raad en daad. Voor het houden van een ALV streven we naar een fysieke vergadering in de tweede helft van dit jaar. Ondertussen houden we met een heel stel vrijwilligers het schip op koers, zodat we meteen kunnen doorstarten zodra het licht op groen gaat.

 

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief willen reageren, dan kan dat naar secretaris@victoria-boys.nl. Het gaat jullie allemaal goed.

 

Met sportieve groet namens het bestuur,
Rob Kramer

Delen

Lees meer over:
hekwerk jubileum kantine trainers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!